Blindenmassage

Logo

In 2013 ben ik begonnen om blinden en slechtzienden op te leiden tot wellness masseur en heb daarin een eigen, geheel op de blinde c.q. slechtziende medemens afgestemde methodiek ontwikkeld. Sinds 2018 ben ik als voorkeursleverancier van het UWV betrokken bij het re-integratieproces van meerdere blinden en slechtzienden om via deze opleiding een plek op de arbeidsmarkt te veroveren.

De opleiding tot wellness masseur wordt sindsdien ingezet en vergoed door het UWV in het kader van re-integratie.
Ik zeg altijd dat blinden mensen kunnen lezen met hun handen, dat ze veel gevoeliger zijn dan ziende mensen in het massage vak en dus beter zouden moeten kunnen masseren. Maar het is net als met lopen, je moet het wel leren! Dat leer ik je in een 1 op 1 traject zodat je echt de kneepjes van het vak leert. We plannen de data en locatie in overleg en je leert zowel stoelmassage, ontspanningsmassage, acupressuur en een basis shiatsu behandeling te geven!

Blinde masseurs blijken over een beter te ontwikkelen tastzin te beschikken dan andere mensen omdat ze het deel van de hersenen dat normaal gebruikt wordt om te zien, als extra ruimte beschikbaar hebben voor hun tastzin.

Naast de jaaropleiding, leid ik blinden en slechtzienden ook op tot stoelmasseur, dat is een kortere opleiding. (Stoel)massage kan ingezet worden bij bedrijven. Het vermindert stress, nek-schouder en RSI klachten. Het stimuleert en motiveert medewerkers en verlaagt het ziekteverzuim. 

Blindenmassage Nederland beschikt over een team aan goed geschoolde masseurs en werkt samen met the Chairman at work.  Onze masseurs kunnen voor één of meerdere dagen per week zowel binnen kleine als grotere bedrijven worden geplaatst. Dit kan op projectbasis of voor bijvoorbeeld een secretaresse- of teamdag.

Via dit traject willen we anderen helpen vanuit hun kracht en passie te werken. Wilt u meer informatie over de opleiding, of over de mogelijkheden en onze manier van werken? Neemt u dan contact met mij op!