Referenties

Artikelen

Artikel in Spiegelbeeld over ervaringsgericht leren m.b.v. Yoga

Artikel in Spiegelbeeld over kinderyoga en het Kinderyoga bordspel

 • David Lloyd
  Paul is zeker een goede collega en yoga docent in onze club .
  Tijdens zijn een yogalessen Heeft hij zeker goede band met zijn class members
  Hij heeft Kennis en zich goed opgeleid
  want Uiteraard is het belangrijk dat een yoga docent weet wat hij aan het doen is. …
  Communicatie , passie en natuurlijk zijn
  Persoonlijke aandacht en begeleiding maak hem een goede yoga docent .
  Bedankt Paul
  Nil Dlc
  David Lloyd Eindhoven
  GX Coördinator
 • FC Den Bosch A selectie en jeugd
 • Div. Klanten
 • Klant die na 15 jaar roken is gestopt met roken
 • Klant die na twee auto ongelukken, en een whiplash, eindelijk weer goed kan slapen en weer is gaan sporten
 • Klant die ondanks verschillende langdurige RSI-klachten weer kon gaan lesgeven in pianospelen
 • Klant die meer dan 35 kg is afgevallen, ondersteund door massage en coachingssessies
 • Klant die diabetes type 1 heeft en zijn insuline behoefte ziet halveren op de dag van de massage en de dag erna.
 • Beduidend sneller herstel na kneuzingen, spier- en peesklachten a.g.v. bijvoorbeeld kunstgras.

Reacties van collega’s
“Paul ken ik al meer dan 15 jaar. Eerst als leerling bij een van mijn Thaise massagecursussen. Daarna heb ik diverse malen een massage van hem mogen ontvangen en later hebben we ook samengewerkt bij de ontwikkeling van een massageproject voor blinden. Paul is een zeer bevlogen masseur en therapeut. Hij heeft veel passie voor het vak en blijft zich daarnaast steeds verder ontwikkelen. Hierdoor heb ik de afgelopen jaren een grote verdieping ervaren in zijn wijze van masseren. Zowel op fysiek, energetisch als emotioneel niveau weet hij wat hij doet en je op de juiste manier te raken. Kan hem dan ook zeker aanbevelen!”
Tirza Bottema, Directeur Thai Dee

“Mooi hoe je hebt laten zien dat je het vermogen hebt om een groepje mensen te begeleiden in extreme omstandigheden. Deelnemers zo te coachen dat ze konden excelleren en boven zichzelf uit konden stijgen.”
~Jerome Wehrens eigenaar B-Mind.nl

Reacties van klanten
“Ik heb gemerkt dat Paul veel ervaring heeft met het opzoeken van de pijnlijke punten en deze op een goede manier kan behandelen. De TDP lamp en laseracupunctuur zijn een zeer nuttige aanvulling omdat dit nog net iets dieper gaat dan de handen en het resultaat daardoor versterkt wordt en langer blijft. Mijn rug is na een hernia gevoelig gebleven maar ik merk dat ik soepeler kan bewegen en minder/geen pijn ervaar na en tussen de behandelingen.”
~Deborah

“Paul werkt respectvol en geeft veel innerlijke rust. Hij laat je werken vanuit je kracht en leert je te vertrouwen op je intuïtie. “
~Yvonne

“Er komen zonnestralen uit je handen als je mij masseert.”
~Angela, 10 jaar

Ervaringen van deelnemers aan weekenden rondom koude en leren focussen:
“Geweldige ervaring… ik ben Jerome en Paul dankbaar voor de warme zorgzaamheid tijdens deze koude training. De perfecte combinatie van inspiratie en uitdaging!”

“Paul, bedankt voor je energie en beweeglijkheid. Dat wil ik ook meer in mijn leven brengen”

“Beste Jerome en Paul,
Dit weekend was met recht een verdiepingsweekend voor mij: ik ben diep gegaan, heb diep verdriet ervaren/gevoeld en euforische vreugde! Het was een enorm rijke ervaring waar ik jullie uit het diept van mijn hart voor dank! De opbouw was prima, de oefeningen/activiteiten waren gevarieerd. Kortom: ik heb er intens van genoten! Nogmaals mijn dank en ik geef jullie het cijfer 9 mee! Ga vooral ook door. :)”

“De opbouw van het programma vond ik erg prettig. We hebben ergens geleidelijk naartoe gewerkt! De dynamiek in de groep vond ik heel bijzonder, de band die er in zo’n korte tijd ontstaat onderling. Ik ga als een ander mens naar huis!”

Ervaringen van deelnemers aan workshops op massage gebied:
“de training werd in alle rust en met zorgvuldig wederzijds vertrouwen in kleinschalige groepjes aangeleerd. Er was volop ruimte voor vragen, aandacht en goed voelen wat een massage met je doet. Kortom:een fijne ervaring die ik nu nog steeds mee geef aan mijn klanten tijdens mijn stoelmassages. Een liefdevolle aanraking zet mensen weer in bloei!!”
~Majella

“Werken vanuit je kracht! Dit is wat Paul doet, en wat hij ook overbrengt. Met passie en vol overgave worden alle stappen doorlopen. De Tai chi, de meditatie, het goed voor jezelf zorgen, het geven van de massage. Door goed te verwoorden en te laten voelen, de juiste houding, het laten stromen.”
~Yvonne

STOELMASSAGE TIJDENS VERWENDAG VOOR ONZE VRIJWILLIGERS

We hebben genoten!

Er waren drie stoelen aanwezig op een door ons gekozen locatie. Onze vrijwilligers konden zich inschrijven voor de massage. De interesse was groot. Het was een bijzondere ervaring; er waren veel enthousiaste reacties. “Ik vergat de tijd.” “Ik merkte echt de onverdeelde aandacht tijdens de massage.” “Ik heb me niet aangemeld, maar als er een plekje over is dan houd ik me aanbevolen!” De massages werden gegeven door twee blinde/slechtziende dames en hun begeleider. Dit ging op een heel ontspannen manier met aandacht en kennis van zaken. Heel apart om te ervaren dat wanneer je met een van de dames spreekt je niet om hun visuele beperking heen kunt maar dat je daar niets van merkt en dus ook vergeet wanneer je door hen gemasseerd wordt. Misschien is de massage wel beter juist door hun visuele beperking. We willen zeker een volgende keer met jullie samenwerken. Bedankt!

Bijscholing yoga voor leerkrachten lager onderwijs