Referenties

Bij de foto: Als assistent bij 2 workshops van Ronald de Boer tijdens de JDRFwalk, 17 juni 2017

Artikelen

Artikel in het vakblad NL Coach over de voordelen van yoga voor voetballers

Artikel op de website van FC Den Bosch over het yoga traject met het eerste elftal

Artikel in Spiegelbeeld over ervaringsgericht leren m.b.v. Yoga

Artikel in Spiegelbeeld over kinderyoga en het Kinderyoga bordspel

Referenties op sportgebied

 • Wiljan Vloet, coach FC Den Bosch (2017) :wiljanVloet
  “Afgelopen weken heeft Paul Vrenken de selectie van FC Den Bosch kennis laten maken met Yoga. Vanaf de eerste minuut kreeg Paul de groep aan zich gebonden en ontstond er een prettige serieus werkklimaat. De spelers voelden vanaf de eerste dag de meerwaarde van deze Yogalessen.
  Lichamelijk voelde ze dat hun lichaam meer kon dan dat ze wisten, maar vooral het mentaal /emotioneel gedeelte sloeg aan bij de spelers. Nadenken, vertellen en vertalen  van emoties gaf de spelers een prettig ontspannen gevoel. In de voetbalwereld waar een enorm spanningsveld hangt is het erg goed dat spelers leren om daarmee om te gaan.”
 • Anthony Lurling (ex Feyenoord, 1 FC Koln, Heerenveen): anthony-lurling
  “de afgelopen weken heeft Paul workshops yoga gegeven aan de selectie van FC Den Bosch. Ik heb deze lessen vanaf dag 1 gevolgd en heb de lessen als zeer goed en in een ontspannen sfeer beleefd, op voetbal gericht… leren je lichaam op een andere manier  te ontspannen..
  Ik heb het zelfde al eens eerder in m’n carrière meegemaakt bij de 1 FC Koln in Duitsland maar dat was niet echt een sportgericht . De lessen van Paul zijn meer op sport gericht en heb ik dus als erg prettig ervaren..!!!”
 • I Am.nl
 • FC Den Bosch A selectie en jeugd
 • Tuvalu Nationaal team
 • TU Delft
 • JDRF Walk van het Diabetes fonds i.s.m. Ronald de Boer
 • Nederlands elftal WK homeless
 • vv Brabantia A1, B1 en B2 (2014-2017)
 • Ice men verdiepingsweekend

  Als sportmasseur:
 • KW J&M (eredivisie zaal)
 • sv Valkenswaard 1
 • Alwako 1
 • div. individuele sporters o.a. van het Nederlands voetbalelftal dames, Nederlands zaalteam, PSV, NAC, FC Eindhoven en FC Den Bosch
  IMG_1653
 • I.s.m. Talent tree  van 2016 tot 2018 de talent ontwikkeling van jeugdspelers van FC Den Bosch in kaart gebracht

Div. Klanten

 • Klant die na 15 jaar roken is gestopt met roken
 • Klant die na twee auto ongelukken, en een whiplash, eindelijk weer goed kan slapen en weer is gaan sporten
 • Klant die ondanks verschillende langdurige RSI-klachten weer kon gaan lesgeven in pianospelen
 • Klant die meer dan 35 kg is afgevallen, ondersteund door massage en coachingssessies
 • Klant die diabetes type 1 heeft en zijn insuline behoefte ziet halveren op de dag van de massage en de dag erna.
 • Beduidend sneller herstel na kneuzingen, spier- en peesklachten a.g.v. bijvoorbeeld kunstgras.
  andres

Reacties van collega’s
“Paul ken ik al meer dan 15 jaar. Eerst als leerling bij een van mijn Thaise massagecursussen. Daarna heb ik diverse malen een massage van hem mogen ontvangen en later hebben we ook samengewerkt bij de ontwikkeling van een massageproject voor blinden. Paul is een zeer bevlogen masseur en therapeut. Hij heeft veel passie voor het vak en blijft zich daarnaast steeds verder ontwikkelen. Hierdoor heb ik de afgelopen jaren een grote verdieping ervaren in zijn wijze van masseren. Zowel op fysiek, energetisch als emotioneel niveau weet hij wat hij doet en je op de juiste manier te raken. Kan hem dan ook zeker aanbevelen!”
Tirza Bottema, Directeur Thai Dee

“Mooi hoe je hebt laten zien dat je het vermogen hebt om een groepje mensen te begeleiden in extreme omstandigheden. Deelnemers zo te coachen dat ze konden excelleren en boven zichzelf uit konden stijgen.”
~Jerome Wehrens eigenaar B-Mind.nl

Reacties van klanten
“Ik heb gemerkt dat Paul veel ervaring heeft met het opzoeken van de pijnlijke punten en deze op een goede manier kan behandelen. De TDP lamp en laseracupunctuur zijn een zeer nuttige aanvulling omdat dit nog net iets dieper gaat dan de handen en het resultaat daardoor versterkt wordt en langer blijft. Mijn rug is na een hernia gevoelig gebleven maar ik merk dat ik soepeler kan bewegen en minder/geen pijn ervaar na en tussen de behandelingen.”
~Deborah

“Paul werkt respectvol en geeft veel innerlijke rust. Hij laat je werken vanuit je kracht en leert je te vertrouwen op je intuïtie. ”
~Yvonne

“Er komen zonnestralen uit je handen als je mij masseert.”
~Angela, 10 jaar

Ervaringen van deelnemers aan weekenden rondom koude en leren focussen:
“Geweldige ervaring… ik ben Jerome en Paul dankbaar voor de warme zorgzaamheid tijdens deze koude training. De perfecte combinatie van inspiratie en uitdaging!”

“Paul, bedankt voor je energie en beweeglijkheid. Dat wil ik ook meer in mijn leven brengen”

“Beste Jerome en Paul,
Dit weekend was met recht een verdiepingsweekend voor mij: ik ben diep gegaan, heb diep verdriet ervaren/gevoeld en euforische vreugde! Het was een enorm rijke ervaring waar ik jullie uit het diept van mijn hart voor dank! De opbouw was prima, de oefeningen/activiteiten waren gevarieerd. Kortom: ik heb er intens van genoten! Nogmaals mijn dank en ik geef jullie het cijfer 9 mee! Ga vooral ook door. :)”

“De opbouw van het programma vond ik erg prettig. We hebben ergens geleidelijk naartoe gewerkt! De dynamiek in de groep vond ik heel bijzonder, de band die er in zo’n korte tijd ontstaat onderling. Ik ga als een ander mens naar huis!”

Ervaringen van deelnemers aan workshops op massage gebied:
“de training werd in alle rust en met zorgvuldig wederzijds vertrouwen in kleinschalige groepjes aangeleerd. Er was volop ruimte voor vragen, aandacht en goed voelen wat een massage met je doet. Kortom:een fijne ervaring die ik nu nog steeds mee geef aan mijn klanten tijdens mijn stoelmassages. Een liefdevolle aanraking zet mensen weer in bloei!!”
~Majella

“Werken vanuit je kracht! Dit is wat Paul doet, en wat hij ook overbrengt. Met passie en vol overgave worden alle stappen doorlopen. De Tai chi, de meditatie, het goed voor jezelf zorgen, het geven van de massage. Door goed te verwoorden en te laten voelen, de juiste houding, het laten stromen.”
~Yvonne

STOELMASSAGE TIJDENS VERWENDAG VOOR ONZE VRIJWILLIGERS

We hebben genoten!

Er waren drie stoelen aanwezig op een door ons gekozen locatie. Onze vrijwilligers konden zich inschrijven voor de massage. De interesse was groot. Het was een bijzondere ervaring; er waren veel enthousiaste reacties. “Ik vergat de tijd.” “Ik merkte echt de onverdeelde aandacht tijdens de massage.” “Ik heb me niet aangemeld, maar als er een plekje over is dan houd ik me aanbevolen!” De massages werden gegeven door twee blinde/slechtziende dames en hun begeleider. Dit ging op een heel ontspannen manier met aandacht en kennis van zaken. Heel apart om te ervaren dat wanneer je met een van de dames spreekt je niet om hun visuele beperking heen kunt maar dat je daar niets van merkt en dus ook vergeet wanneer je door hen gemasseerd wordt. Misschien is de massage wel beter juist door hun visuele beperking. We willen zeker een volgende keer met jullie samenwerken. Bedankt!

Prestaties optimaliseren