Yoga 4 kids

De helende werking van yoga is al eeuwen bekend (zie healing powers of yoga) . Eenvoudige oefeningen maken de ruggengraat en omliggende spieren soepel. Een soepele rug is de basis voor bewegen in vele sporten.

IMG_1137
Een brug naar kinderen

In de afgelopen jaren heb ik me ook gericht op het geven van yoga aan kinderen. Klik op de link voor een artikel dat in 2016 is gepubliceerd in het tijdschrift Spiegelbeeld.

Yoga aan kinderen geven vraagt een bijzondere houding naar kinderen en kennis van spel, bewegen en yoga. Deze elementen heb ik samengebracht in het kinderyogaspel dat ik samen met Rory en Muck van Milaboekjes heb ontwikkeld. Op www.kinderyogabordspel.nl vind je daar meer informatie over. Ik geef kinderyoga bij David Lloyd in Eindhoven.

De volgende workshop wordt gegeven bij trainingscentrum De Weideblik, in Wageningen .

14 april: Ouder kind yoga (kinderen van 6 t/m 12 jaar)
Iedere ouder of docent wil dat zijn kinderen concentratie op kunnen brengen. Maar hoe doe je dat? Iedere leerkracht of ouder wil dat je snel omschakelt, van spelen naar tafel dekken, van huiswerk maken naar opruimen, van pauze naar proefwerk. Hij wil dat je met focus naar school of naar je hockey wedstrijd ingaat. Maar hoe doe je dat? Welke processen spelen er allemaal?

Yoga leert je even uit de routine te geraken en geeft je verschillende mogelijkheden om je beter voor te bereiden op alle uitdagingen die je tegen komt in het leven.

In deze workshop raken we een paar dingen aan om als ouder en kind samen te werken aan die yoga houding. In het programma is ruimte voor:

  • Meditatie
  • Tai chi en energie
  • Massage
  • Het Kinderyogabordspel
  • Yoga geschikt om samen te doen als ouder en kind

Ik hoop je zien op deze workshop die je relatie met je kind duurzaam goed zal doen!

Prijs 95 euro ex BTW. Locatie: Wageningen. Voor meer informatie, zie de website van De Weideblik.

Een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt!!

Voor meer informatie, neem contact op via Paul@triskal.org

14 oktober: het draaikolkmodel

Als (kinderyoga)docent kun je je soms als in een draaikolk voelen. Als jij niet in het centrum blijft, bestaat het gevaar dat je wordt meegesleurd. Het evenwicht tussen wat je wil en kunt bereiken wordt besproken. Het draaikolkmodel wordt toegelicht en we oefenen methoden om in het centrum van de draaikolk te blijven.

In de middag spelen we het kinderyogabordspel waarbij eenieder een -zelf gekozen-  rol krijgt als kind, zo doen we ook praktische ervaring op met het draaikolkmodel. Je krijgt een uitgebreide reader mee naar huis met alle oefeningen en een stuk theorie.

Prijs 85 euro ex BTW, 102,85 incl. BTW. Lokatie: Wageningen. Voor meer informatie, zie Kinderyogabordspel-draaikolkmodel

Een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt!!

Voor meer informatie, neem contact op via Paul@triskal.org