Yoga 4 kids

Sinds 2008 heb ik veel yoga aan kinderen gegeven. Yoga aan kinderen geven vraagt een bijzondere houding naar kinderen en kennis van spel, bewegen en yoga. Deze elementen heb ik samengebracht in het kinderyogaspel dat ik samen met Milaboekjes heb ontwikkeld.

Op www.kinderyogabordspel.nl vind je daar meer informatie over en zie ook het artikel. Ik geef (kinder)yoga bij David Lloyd in Eindhoven en BijRies in Valkenswaard, op uitnodiging op scholen, bij de BSO en op (yoga)locaties.

IMG_1137

Ik kom graag naar je school of yoga locatie om een demonstratie of dagworkshop te geven!

Tijdens de workshop doet je kind, evt. samen met de ouder/begeleider yoga, massage en ontspanningsoefeningen op basis van het kinderyogabordspel. Deze yoga biedt volop uitdagingen en staat garant voor plezier én stilte, kracht, lenigheid en een kans om de band met je kind te versterken en mooier te maken.

Het draagt bij aan een kind in balans, met een ouder in balans!

Iedere ouder of verzorger kan één kind meenemen in de leeftijd van 3-10 jaar. Je hoeft niet eerder aan yoga te hebben gedaan.

De volgende workshop wordt gegeven bij trainingscentrum De Weideblik, in Wageningen .

Najaar 2019:
“samen met een kind aan Yoga en Tai Chi doen”.

Deze workshop is ontwikkeld voor een volwassene met zijn eigen kind of een neefje, nichtje, buurmeisje of jongen (kind van 4 t/m 12 jaar).
We oefenen massage, meditatie en yoga vormen die erg geschikt zijn om samen met een kind te doen. Dat kan je eigen kind zijn, maar dat hoeft niet.

Deze workshop is een vervolg op de workshop “omgaan met kinderen via het Draaikolkmodel”, maar het is ook mogelijk om deze workshop los van elkaar te volgen.

Yoga gaat over ‘houdingen’ om te winnen aan kracht, lenigheid en balans; lichamelijke én mentale houdingen. Door te werken aan die elementen, leer je onder andere om rustig te blijven of te  worden, focus en concentratie en je leert beter omgaan met bijvoorbeeld spanning en lastige situaties.
In deze workshop raken we elementen aan om als volwassene en kind samen te werken aan die yoga houding.

In het programma is ruimte voor:

  • Massage
  • Meditatie
  • Tai Chi
  • Het Kinderyogabordspel
  • Massage, meditatie, yoga en tai chi oefeningen geschikt om samen te doen als volwassene en kind

Bekijk voor meer info deze video 

Ik hoop je te zien op deze workshop!
Paul  Vrenken

Prijs 95 euro ex BTW. Locatie: Wageningen. Voor meer informatie, zie de website van De Weideblik.

Een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt!!

Voor meer informatie, neem contact op via Paul@triskal.org


najaar 2019: het draaikolkmodel

Als (kinderyoga)docent kun je je soms als in een draaikolk voelen. Als jij niet in het centrum blijft, bestaat het gevaar dat je wordt meegesleurd. Het evenwicht tussen wat je wil en kunt bereiken wordt besproken. Het draaikolkmodel wordt toegelicht en we oefenen methoden om in het centrum van de draaikolk te blijven.

In de middag spelen we het kinderyogabordspel waarbij eenieder een -zelf gekozen-  rol krijgt als kind, zo doen we ook praktische ervaring op met het draaikolkmodel. Je krijgt een uitgebreide reader mee naar huis met alle oefeningen en een stuk theorie.

Prijs 95 euro ex BTW, Lokatie: de Weideblik in Wageningen.

Een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt!!

Prestaties optimaliseren