Kinderyoga

Sinds 2008 heb ik yoga aan kinderen gegeven. Yoga aan kinderen geven vraagt een bijzondere houding naar kinderen en kennis van spel, bewegen en yoga. Deze elementen heb ik samengebracht in het kinderyogaspel dat ik samen met Milaboekjes heb ontwikkeld.

Op www.kinderyogabordspel.nl vind je daar meer informatie over en kun je het spel, de kaarten en yogamatten bestellen. In het artikel geef ik uitleg over de verschillende typen kinderen en de benaderingswijze in een kinderyoga les. Ik geef (kinder)yoga bij David Lloyd in Eindhoven en BijRies in Valkenswaard, op uitnodiging op scholen, bij de BSO en op (yoga)locaties.

IMG_1137

Ik kom graag naar je school of yoga locatie om een demonstratie of dagworkshop te geven.

Ik verzorg (bij)scholingen voor kinderyoga docenten rondom de volgende thema’s:

  • Ouder / Yoga docent en kind yoga;

    We oefenen massage, meditatie en yoga vormen die erg geschikt zijn om samen met een kind te doen. Dat kan je eigen kind zijn, maar dat hoeft niet.

  • Yoga en tai chi voor kinderen. Energie en tai chi oefeningen in de yoga les verweven. Bekijk voor meer info deze video 

  • Het Draaikolkmodel, omgaan met kinderen tijdens de les
    Als (kinderyoga)docent kun je je soms als in een draaikolk voelen. Als jij niet in het centrum blijft, bestaat het gevaar dat je wordt meegesleurd. Hoe daarmee om te gaan leer je op deze dag.

    Je krijgt bij alle workshops een uitgebreide reader mee naar huis met alle oefeningen en een stuk theorie.

Een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt!!

Bijscholingsdag voor yogadocenten waar kinderen bij zijn