Yoga 4 kids

De helende werking van yoga is al eeuwen bekend (zie healing powers of yoga) . Eenvoudige oefeningen maken de ruggengraat en omliggende spieren soepel. Een soepele rug is de basis voor bewegen in vele sporten.

IMG_1137
Een brug naar kinderen

In de afgelopen jaren heb ik me ook gericht op het geven van yoga aan kinderen. Klik op de link voor een artikel dat in 2016 is gepubliceerd in het tijdschrift Spiegelbeeld.

Yoga aan kinderen geven vraagt een bijzondere houding naar kinderen en kennis van spel, bewegen en yoga. Deze elementen heb ik samengebracht in het kinderyogaspel dat ik samen met Rory en Muck van Milaboekjes heb ontwikkeld. Op www.kinderyogabordspel.nl vind je daar meer informatie over. Ik geef kinderyoga bij David Lloyd in Eindhoven.

De volgende workshop wordt gegeven bij trainingscentrum De Weideblik, in Wageningen .

Zaterdag 30 maart 2019:
“samen met een kind aan Yoga en Tai Chi doen”.

Deze workshop is ontwikkeld voor een volwassene met zijn eigen kind of een neefje, nichtje, buurmeisje of jongen (kind van 4 t/m 12 jaar).
We oefenen massage, meditatie en yoga vormen die erg geschikt zijn om samen met een kind te doen. Dat kan je eigen kind zijn, maar dat hoeft niet.

Deze workshop is een vervolg op de workshop “omgaan met kinderen via het Draaikolkmodel”, maar het is ook mogelijk om deze workshop los van elkaar te volgen.

Yoga gaat over ‘houdingen’ om te winnen aan kracht, lenigheid en balans; lichamelijke én mentale houdingen. Door te werken aan die elementen, leer je onder andere om rustig te blijven of te  worden, focus en concentratie en je leert beter omgaan met bijvoorbeeld spanning en lastige situaties.
In deze workshop raken we elementen aan om als volwassene en kind samen te werken aan die yoga houding.

In het programma is ruimte voor:

  • Massage
  • Meditatie
  • Tai Chi
  • Het Kinderyogabordspel
  • Massage, meditatie, yoga en tai chi oefeningen geschikt om samen te doen als volwassene en kind

Bekijk voor meer info deze video 

Ik hoop je te zien op deze workshop!
Paul  Vrenken

Prijs 95 euro ex BTW. Locatie: Wageningen. Voor meer informatie, zie de website van De Weideblik.

Een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt!!

Voor meer informatie, neem contact op via Paul@triskal.org

voorjaar 2019: het draaikolkmodel

Als (kinderyoga)docent kun je je soms als in een draaikolk voelen. Als jij niet in het centrum blijft, bestaat het gevaar dat je wordt meegesleurd. Het evenwicht tussen wat je wil en kunt bereiken wordt besproken. Het draaikolkmodel wordt toegelicht en we oefenen methoden om in het centrum van de draaikolk te blijven.

In de middag spelen we het kinderyogabordspel waarbij eenieder een -zelf gekozen-  rol krijgt als kind, zo doen we ook praktische ervaring op met het draaikolkmodel. Je krijgt een uitgebreide reader mee naar huis met alle oefeningen en een stuk theorie.

Prijs 95 euro ex BTW, Lokatie: de Weideblik in Wageningen.

Een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt!!

Voor meer informatie, neem contact op via Paul@triskal.org

Prestaties optimaliseren