Kinderyoga

Sinds 2008 heb ik yoga aan kinderen gegeven. Yoga aan kinderen geven vraagt een bijzondere houding naar kinderen en kennis van spel, bewegen en yoga. Deze elementen heb ik samengebracht in het kinderyogaspel dat ik samen met Milaboekjes heb ontwikkeld en in 2015 is uitgekomen! Op www.kinderyogabordspel.nl vind je daar meer informatie over en kun je het spel, de kaarten en yogamatten bestellen.

In het artikel over het Draaikolkmodel geef ik uitleg over de verschillende typen kinderen en de benaderingswijze in een kinderyoga les. Ik geef regulier (kinder)yoga bij David Lloyd in Eindhoven, de yoga studio Aalst – Waalre en BijRies in Valkenswaard. Maar ik geef ook op uitnodiging op scholen, bij de BSO en op (yoga)locaties kinderyoga of bijscholingen.

Ik kom graag naar je school of yoga locatie om een demonstratie of dagworkshop te geven!

Kinderyogabordspel workshop

Ik verzorg (bij)scholingen voor (kinderyoga) docenten rondom de volgende thema’s:

 1. OUDER EN KIND YOGA
  of kinderyogadocent die een kind meeneemt naar de bijscholing;
  We oefenen massage, meditatie en yoga vormen die erg geschikt zijn om samen met een kind te doen. Dat kan je eigen kind zijn, maar dat hoeft niet.
 2. YOGA EN TAI CHI VOOR KINDEREN
  Energie en tai chi oefeningen in de yoga les verweven.
  Bekijk voor meer info deze video 
 3. HET DRAAIKOLKMODEL, omgaan met kinderen tijdens de les
  Als (kinderyoga)docent kun je je soms als in een draaikolk voelen.
  Als jij niet in het centrum blijft, bestaat het gevaar dat je wordt meegesleurd.
  Hoe daarmee om te gaan leer je op deze dag.

  Je krijgt bij alle workshops een uitgebreide reader mee naar huis met alle oefeningen en een stuk theorie. Een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt!!
 4. VERDIEPING IN YOGA
  Deze workshop geeft een houvast als je zelf start met yoga beoefening en geeft je meer inzicht in de yoga filosofie, ademhalingen en belangrijke houdingen.
Bijscholingsdag voor yogadocenten, waar kinderen bij zijn

Referenties van deelnemers:
We hebben beide genoten! Mijn zoon zei “Dat was de leukste dag van mijn leven!” Hij wil vaak niet meedoen met yoga maar hij zei dat de oefeningen zo fijn waren. Wie weet wil hij nu vaker mee doen.
Ik had hem al veel dingen die jij ook gebruikt voorgedaan en uitgelegd. “Mama, Paul werkt ook met energie!”
Het is zo fijn als je zoon begrepen wordt. Dat wordt hij vaak niet, mensen snappen deze nieuwe generatie kinderen vaak niet.

“Dankjewel voor deze dag! Een leuke leerzame dag vol ideeen om mee aan de slag te gaan met mijn klas. En wat een leuke enthousiaste meiden heb je die vol passie en kennis meedoen en helpen.”
(mijn dochters komen vaak mee naar ouder-kind workshops)

“Dankjewel voor de leerzame dag! Mijn zoon wilde thuis meteen de uil en de hond doen!”

Het kinderyogabordspel,gebaseerd op het Medicijnwiel, in 2015 uitgekomen i.s.m. Milaboekjes

Neem contact op om een workshop te boeken op jouw school of yogastudio, om meer te weten te komen over het kinderyogabordspel, de bijbehorende kaarten en yoga matten of kijk op de agenda voor het programma!