OPLEIDINGEN

Deze opleiding is tot stand gekomen na de positieve ervaringen in het opleiden tot masseur van blinden en slechtzienden.
Ik heb sinds 2012 meer dan 35 blinde en slechtziende mensen opgeleid, zowel tijdens workshops als in jaartrainingen. 

Vele blinden hebben hun opleiding vergoed gekregen door het UWV, in het kader van re-integratie. Groot voordeel van de door mij ontwikkelde aanpak is de persoonlijke benadering, we trainen op een plaats die voor jou fijn is, op jouw tempo en met een vriend(in) of familielid van jou in de buurt.

Ik ben doordrongen van de positieve werking van het masseren en heb een manier ontwikkeld om mijn kennis, ervaring en liefde voor het massagevak over te dragen aan mensen met een visuele beperking.
Ik heb ervaren dat zij geweldige masseurs kunnen worden, van hun zogenoemde handicap hun kracht kunnen maken en zo een mooi steentje kunnen bijdragen aan de wereld.

Luister naar het interview met Paul Vrenken.

Registratie bij CRKBO

In 2020 heeft Triskal Advies zich aangesloten bij het CRKBO, het Centrale Registratie van Kort Beroeps Onderwijs.
Dat betekent dat er controles (audits) worden gehouden door een onafhankelijke Certificerende instantie op de manier van werken in de opleidingen van Blindenmassage.
Triskal Advies is na het succesvol afronden van de audit geregistreerd in het CRKBO en kan daarmee BTW-vrij facturen op Kort Beroeps Onderwijs.

Dit was één van de voorwaarden om tot een raamovereenkomst te komen met het UWV, waar we voorkeursleverancier van zijn. Dat betekent dat de opleiding ook vanaf 2021 weer vergoed kan worden in re-integratie trajecten.

Blindenmassage Nederland leidt op tot wellness masseur

een masseur die zowel in het bedrijfsleven als thuis mensen een gezondheids-bevorderende massage kan geven.

Blindenmassage Nederland kenmerkt zich door haar eigen stijl. Er wordt uitgegaan van de kwaliteiten en de kracht van de blinde persoon. Zijn handicap wordt zijn kracht.

Bert studeerde in 2021 af bij Blindenmassage Nederland en is nu werkzaam in een massagepraktijk in Lunteren.

Doelgroep en niveau

Blinden en slechtziende mensen die

  1. geïnteresseerd zijn in gezondheid,
  2. compassie hebben en willen tonen voor mensen
  3. op een ethische en verantwoorde wijze omgaan met hun cliënten.

Er worden geen voorwaarden gesteld aan de vooropleiding van de deelnemer. In een intake gesprek wordt de aansluiting van de leerstof bij de deelnemer, de haalbaarheid en motivatie getoetst. Ook wordt er een keuze gemaakt uit de aangeboden studie onderdelen.

De data en locatie van de opleiding worden in overleg bepaald

Delen van de opleiding kunnen in Nederland worden genoten, ofwel op locatie in Spanje. Dat gebeurt in overleg.

Daarbij wordt rekening gehouden met de belastbaarheid (reisafstand, reistijd) van de deelnemer om ervoor te zorgen dat deze de lesstof goed tot zich kan nemen. Er wordt uitgegaan van een duur van maximaal 1 jaar.

De opleiding bestaat uit om en nabij de 10 dagen (11 i.g.v. herexamen), waarbij gekozen kan worden uit de volgende onderdelen: stoelmassage, sport/ontspanningsmassage, Ayurvedische massage, acupressur, lymfedrainage, holistic pulsing, shiatsu en meridiaanleer. Ook kan een weekend, of een bijscholing worden gegeven als je al massage kennis hebt.

De totale trainingsvorm, en documentatie is afgestemd op de blinde c.q. Slechtziende masseur. De navolgende materialen dienen nog te worden aangeschaft:

  • Massagestoel en toebehoren
  • Massagetafel en toebehoren
  • Olie en handdoeken

In samenwerking met Blindenmassage Nederland kan bij een bedrijf of organisatie de stoelmassage worden uitgevoerd om te leren werken in de praktijk.
In de opleiding wordt tussentijds al getoetst of de geleerde onderdelen goed zijn begrepen. Er is sprake van één formele eindtoets, het eindexamen.

Na afloop van het traject en indien de deelnemer is geslaagd voor het examen krijgt deze een certificaat van deelname waarin studiebelasting, de gevolgde onderdelen en opleider staan vernoemd. Het certificaat is erkend door “The chairman at work” een organisatie met tientallen blinde masseurs aan het werk.

Prijs

De opleidingsonderdelen zijn vanaf 250 euro per deelnemer beschikbaar. Prijs wordt in overleg bepaald en is afhankelijk van de vooropleiding, wensen en mogelijkheden van de deelnemer. Documentatie, examen en certificaat van stoelmasseur en/of Wellness masseur zijn inbegrepen.

Wil je ook een masseur worden die zowel in het bedrijfsleven als thuis mensen een gezondheids-bevorderende massage kan geven? Maak van je handicap je kracht en wordt masseur.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U ontvangt dan de studiegids en van daaruit bepalen we samen hoe het traject eruit komt te zien.

Paul Vrenken

+31 6 31992245 paul@triskal.org

Opleider en trainer, Directeur Triskal Advies (waaronder Blindenmassage Nederland valt)

Check onze blog over blindenmassage

Check onze Facebookpagina: www.facebook.com/blindenmassage