Do's and don'ts

Sinds het plotse overlijden van mijn vader op 65 jarige leeftijd is mijn aandacht voor gezondheid gegroeid.
Door de holistische massage opleiding en de yoga opleidingen heb ik me er op verschillende manieren in verdiept en er zelfs mijn werk van gemaakt.

In deze blog vertel ik over mijn do’s en don’ts.

DO!

Voor mij is dit de grootste DO en les van mijn leven. Doe iets waar je blij van wordt en waar je anderen mee kunt helpen.
Als het stroomt, als je je passie volgt, komen er als het ware vanzelf weer mensen en gebeurtenissen op je pad die je helpen en je doen groeien. Waar je energie van krijgt. En vanuit die groei trek je weer nieuwe mensen en opdrachten aan.

Durf nieuwe dingen te doen

Ik werd laatst geïnterviewd, althans zo heette dat vroeger. Maar het was voor een echte podcast. Mijn debuut daarin!

Helen Purperhart vroeg me van alles, over mijn jeugd, mijn lessen daaruit, hoe ik nu in het leven sta en mijn missie en visie. Hier kun je vast een stukje zien / horen: https://vimeo.com/540007244/17f26e96b0

Erg leuk en helend. Helen neemt er delen van op in haar opleiding tot kinderyoga docent. Ze heeft een originele insteek en stelt leuke vragen. Op De kindertijd van Paul Vrenken (helenpurperhart.nl) kun je het gehele verhaal horen.

Eén van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is dat het eigenlijk best simpel is. Maar het is ook zoals Johan Cruyff ooit zei over voetbal:

"Voetbal spelen is simpel, maar simpel voetballen is het moeilijkste dat er is"


Simpel leven kan ook moeilijk zijn. Of een uitdaging! Bijvoorbeeld…:

  • Volg je hart
  • Wees een goed mens
  • Let op je ademhaling

Let op je ademhaling!

Ja want… met de ademhaling reguleer je jezelf. Breng je balans en stabiliteit. Je leert er je patronen mee doorbreken. Je leert boven jezelf uit te stijgen.
In Yoga kennen we verschillende soorten ademhaling met ieder zijn eigen effect. Die ademhalingsvormen kennen en gebruiken helpt je door lastige situaties heen, kan je helpen bij spanning voor een wedstrijd of presentatie.

In de yoga opleiding die ik aan bied leer je ze allemaal en wanneer welke te gebruiken.

Beweeg divers

Naast yoga heb ik de laatste tijd veel aan krachttraining, body pump en hardlopen gedaan. Variatie vind ik prettig. Daarnaast heb ik ook weer nieuwe yoga lessen opgenomen die je op mijn youtube kanaal kunt volgen.

Doe wat extra’s

Bij de academy van Voetballoopbaan wordt wekelijks keihard extra getraind. De academy is datagedreven, dus alles wordt zichtbaar, je voetbal én Atletische vaardigheden.
Iedere maand mag ik er yoga geven. Dan werk ik met thema’s als #focus#flexibility , #balans .

Je leest er meer over op mijn Instagram profiel.

Eet bio

We weten het allemaal eigenlijk best…maar het doen…. Wij hebben een abonnement bij een biologisch tuinbouwbedrijf, van ‘t Land uit Vorstenbosch. Zo krijgen we wekelijks een tas met groenten en fruit. Altijd lekker en een leuke verrassing! En…. In de biologische landbouw wordt geen gebruik gemaakt van chemische of synthetische middelen. Goed voor nu, en goed voor de toekomst.

Masseer je los

Een regelmatige massage nemen voorkomt vervelende knopen in je spieren, nek, schouders, rug… plaatsen waar ze zomaar zouden kunnen zitten. Het voorkomt hoofdpijn en zorgt ervoor dat je weer “lekker in je vel” zit!

In de massage opleiding die ik aan bied aan blinden en slechtzienden leren zij verschillende massage stijlen en technieken. Heilzaam ook bij jou op kantoor of bij je vereniging!

Wees stil – in de natuur

Twee gouden tips samen! Ik ben heel graag in mijn voedselbos in Walik, in de hangmat, als het lukt om me in te houden om ? Daar kan je lekker stil zijn. Omgeven door vogeltjes, soms een eekhoorn en bloeiende bomen.

Don’ts

Don’t… Doe dit niet, doe dat niet… Ik doe niet aan don’ts.

Focus op wat goed voor je is.

Wat goed voor de aarde is. Wat goed voor de mensen, dieren en planten is.

Bijvoorbeeld samenwerken!

Follow me!