Blindenmassage

Sinds 2013

In 2013 ben ik begonnen om blinden en slechtzienden op te leiden tot wellness masseur. Ik heb daarin een geheel op de blinde en slechtziende medemens afgestemde methodiek ontwikkeld. 

Sinds 2018 ben ik als voorkeursleverancier van het UWV betrokken bij het re-integratieproces van meerdere blinden en slechtzienden om via deze opleiding een plek op de arbeidsmarkt te veroveren. 
De opleiding tot wellness masseur wordt sindsdien ingezet en reeds meerdere malen vergoed door het UWV in het kader van re-integratie.

De opleiding is een 1 op 1 traject zodat je echt de kneepjes van het vak leert. We plannen de data en locatie in overleg en je leert verschillende massage vormen, afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden, bijvoorbeeld: stoelmassage, ontspanningsmassage, acupressuur, lymfedrainage, sportmassage of basis shiatsu. Alles in overleg natuurlijk.

Je kunt ook met één onderdeel beginnen.

Manuel studeerde bijvoorbeeld in 2019 af tot stoelmasseur

Naast de jaaropleiding, leid ik blinden en slechtzienden ook op tot stoelmasseur, dat is een kortere opleiding. (Stoel)massage kan ingezet worden bij bedrijven. Het vermindert stress, nek-schouder en RSI klachten. Blindenmassage Nederland beschikt over een team aan goed geschoolde masseurs en werkt samen met the Chairman at work

Het is fijn om vanuit je kracht en passie te werken. Gun je jezelf dat ook? Of ken je iemand die deze opleiding zal aanspreken? Neem dan contact met mij op via paul@triskal.org of via +31 6 31992245.

We hebben ook een Facebook pagina met voorbeelden, ervaringen en foto’s van deelnemers.

Enkele referenties“Paul ken ik al meer dan 15 jaar. Eerst als leerling bij een van mijn Thaise massagecursussen. Daarna heb ik diverse malen een massage van hem mogen ontvangen en later hebben we ook samengewerkt bij de ontwikkeling van het massageproject voor blinden. Paul is een zeer bevlogen masseur en therapeut. Hij heeft veel passie voor het vak en blijft zich daarnaast steeds verder ontwikkelen. Hierdoor heb ik de afgelopen jaren een grote verdieping ervaren in zijn wijze van masseren. Zowel op fysiek, energetisch als emotioneel niveau weet hij wat hij doet en je op de juiste manier te raken. Kan hem dan ook zeker aanbevelen!”

Tirza Bottema, Directeur Thai Dee

“de training werd in alle rust en met zorgvuldig wederzijds vertrouwen in kleinschalige groepjes aangeleerd. Er was volop ruimte voor vragen, aandacht en goed voelen wat een massage met je doet. Kortom:een fijne ervaring die ik nu nog steeds mee geef aan mijn klanten tijdens mijn stoelmassages. Een liefdevolle aanraking zet mensen weer in bloei!!”
~Majella

“Werken vanuit je kracht! Dit is wat Paul doet, en wat hij ook overbrengt. Met passie en vol overgave worden alle stappen doorlopen. De Tai chi, de meditatie, het goed voor jezelf zorgen, het geven van de massage. Paul werkt respectvol en geeft veel innerlijke rust. Hij laat je werken vanuit je kracht en leert je te vertrouwen op je intuïtie. ”
~Yvonne

Soraya studeerde in 2020 af en werkt nu bij haar moeder in de beautysalon

Er waren drie stoelen aanwezig op een door ons gekozen locatie. De massages werden gegeven door twee blinde/slechtziende dames en hun begeleider. Dit ging op een heel ontspannen manier met aandacht en kennis van zaken. Heel apart om te ervaren dat wanneer je met een van de dames spreekt je niet om hun visuele beperking heen kunt maar dat je daar niets van merkt en dus ook vergeet wanneer je door hen gemasseerd wordt. Misschien is de massage wel beter juist door hun visuele beperking. We willen zeker een volgende keer met jullie samenwerken. Bedankt!

“Er komen zonnestralen uit je handen als je mij masseert.”
~Angela, 10 jaar

Neem contact met mij op als je interesse hebt!

In 2022 zijn op Curaçao en in 2023 zijn in Spanje ook mensen opgeleid!

Follow me!